neděle, září 03, 2006

Trpaslík a kladiva

Běhání po Šumavě mě baví čím dál víc. Vymýšlím upgrades. Jeden z nich jsou činky v rukách - člověk kromě obvyklých partií posiluje i ruce.
No jo, ale kde vzít na chalupě činky? Inu, nouze naučila běžníka vyčůranosti:

To si takhle strčíte do každého rukávu jedno kladivo a je to. Kýžené extra hmotnostní zátěže je dosáhnuto a že na vás holt místní divně koukají, když běžíte kolem busové zastávky, sotva popadíte dech a mácháte kolem sebe zatloukacími nástroji, to už si musíte nějak pobrat.

Když jsem se po několika trasách Sirkovna-Husinec a zpět vracel do rodných (no dobře, skoro) vrat, zastavil mě soused. Pán v letech, kolem sedmdesátky, dnes už zasloužilý praděd (to víte, na vesnici to chodí jinak než ve městě - co nejdřív se vydat, pořídít si hnedle děti a ve čtyřiceti už je člověk dědou/babkou).
Běžím už značně vyčerpán a smyslupného hovoru takřka neschopen kolem něj se svojí novou podbíjecí jogging úpravou, on si mě zavolá a zapřede následující rozhovor:

-Ahoj, Vítku. Hele, ty děláš do těch videokazet, viď?
-No... dá se to tak říct. O co jde?
-Já jsem měl ten film s trpaslíkem nahranej, víš kterej, ale půjčil jsem ho Vencovi ze Březí a on ho omylem něčím přemazal. Nemohl bys mi ho nahrát znova, prosimtě?
-Film s trpaslíkem? (v hlavě mi šrotovaly filmy jako Willow, Goldmember, Bad Santa, Charlie and the Chocolate Factory a podobně)
-No, ten s trpaslíkem.
-Safra, já si teď nemůžu vzpomenout, který konkrétně myslíš.
-No, byl tam trpaslík a pak taky další... prostě takovej výběr, no.
-Trpaslík, výběr... nějak si nemůžu vzpomenout.
-Určitě to znáš, je jich tam spousta různejch, teď nevim, ale ten trpaslík tam určitě byl!
-No jo, když já fakt nevim, trpaslík... a bylo jich tam víc nebo jak?
-Ne, jenom ten jeden, v různých scénách...
-Já fakt nevím, o jaký film by mohlo jít.

A takhle to šlo ještě pár minut, když z něj nakonec vypadlo:

-No přece to péčko s trpaslíkem, víš, ne, jak tam je výběr různých scén a v několika hraje i ten trpaslík přece.

Tak jsem mu slíbil, že mu to porno s trpaslíkem seženu (ehm, nemáte ho někdo, pls? víte který, ty rúzný scény, je tam ten trpajzlik, přece!) a zcela rozhozen mimo svou mísu jsem odklusal, kladiva odložil, ze zážitku se vyvzpamatoval, v Blanici si dvojitou koupel užil a s veselou grimasou na tváři se spokojeně vydatně nasnídal.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home

TOPlist