úterý, srpna 29, 2006

Kuřimští výletníci

Rok se s rokem sešel a Brňáci zasejc jednou přivalili do Vysočan. Tušil jsem, že přijedou hladoví (doma sice mají permanentně plnou ledničku, ale všichni víme, v jakém stadiu rozkladu se uskladněné potraviny nalézají), tak jsem udělal spoustu palačinek. Pro jistotu ze dvou litrů mléka (zatím rekord).
Pochutnali si všichni. Co nesnědli hned, to zkobylkovali večer (préparation de les crèpes mě naštěstí nesmírně baví, takže na další nájezd plánuju trojlitrovou porci).

Nácky naprány, nejvyšší čas vyrazit na závody Nascar do IMAXu! Pokleslá 3D zábava nadchla celou smečku
a zběsilý ryk vysokooktanových mnohoválců si všichni užili do poslední kapky oleje (mimochodem, věděli jste, že v závodním týmu NASCAR mají extra specialistu na každý kout auta, takže jeden člověk se například stará jen a pouze o opěrku hlavy?).

Po nezbytném focení veškerých objektů v okolí jsme dostali povelení přeondatřit se do Trojy, kde nás měl čekat zlatý klinec dne. Místo něj jsme hned po vstupu dostali vrchovatou porci pravé zoologické průtrže stračen.Kamkap ale na nás s deštěm. Vybaveni NASA technologií nejmodernějšího tisíciletí, vrhli jsme se na zvířata oigelitěni. Honzovi, Ance, Bišce, Elice, Majdě i janině to v hajtek vlhkovzdorné úpravě slušelo. Někteří byli sice z deště chvíli smutní, po slabých pár hodinách však splín vystřídalo veselí nad suchonosnými paprsky a konečně jsme mohli vyrazit na lemrýýý!


Lemuři mají krásný nový výběh, dá se jít přímo mezi ně a rozhodně stojí za návštěvu (pokoušet se je krmit trávou, které je tam všude naseto, naokap za námahu nestojí). Někteří nás přivítali tradičním lemuřím tancem. Jiní předvedli tak mohutně dalekopřenosné skoky mezi stromy, že tomu nemohli uvěřit ani jejich vlastní spolubydliči.


Kromě lemer je v zolo k pozorování i spousta dalších zajímavostí. Papoušci, netopýři, lichokopytní křečci, vší výběrčí, živá torpéda (obzvlášť adorována Zanym), ti všichni se upřímně radovali z naší návštěvy a nemohou se dočkat, až je zase poctíme našimi luznými zjevy. Ke konci návštěvy jsme se ještě dozvěděli o uprchlé krvežíznivé šelmě, naštěstí ji jeden duchovně přítomný návštěvník s vypnutím všech sil nakonec zkrotil.

Zrekonstruovaná zoologická je každou návštěvu hezčí a kdo jste tam dlouho nebyli, neváhejte.



Zpět na Vysočanskou. U metra tam vyrostlo nové kosmické hřiště, což je novinka velmi vyzkoušeníhodná!



Na hejblátkách se svezl každý (a kdo tvrdí, že ne, dělá to dodnes).
Od prolejzaček je to co by notnou hybností posíleným kamenem dohodil na oblíbenou bobkovou dráhu, která na seznamu brněnských skalpů nesměla chybět. Závodilo se směrem dolů i nahoru, kvůli dalšímu dešti někteří závodníci nedojeli, ale oni si to pak doma vynahradili zbytkem palačinek, takže považuju celý výlet za úspěšný. Za rok v Prase nashle!

1 Comments:

Anonymous Anonymní said...

huraaa lemraaaaaaaaaaaa!

12:32 odp.  

Okomentovat

<< Home

TOPlist